Kookosöljyn monet hyödyt

Tämä maaginen öljy ei vaan tee ruuasta tosi maukasta vaan tuo myös paljon hyötyjä sekä terveydelle, että ulkonäölle. Itse tykkään käyttää kookosöljyä paistamiseen tuomaan hieman kookoksen jälkimakua (esim. kana tai vihannekset). Olen hyödyntänyt kookosöljyä kuitenkin myös keittiön ulkopuolella ihon ja hiusten hoitoon. Se on ihanan monipuolinen ja sopii jopa meikinpoistoon tai aurinkorasvaksi!

Kookosöljyn hyöty paistamisessa oliiviöljyyn verrattuna on se, että oliiviöljyn rasvahapot muuttuvat haitallisiksi korkeammissa lämpötiloissa. Kookosöljyllä on myös todettu olevan paljon hyötyjä, kuten immuniteetin paraneminen (sen rasvahapot voivat tappaa haitallisia bakteereja, viruksia tai sieniä), hillitsee näläntunnetta, pienentää sydänsairausriskiä, parantaa kolesteroliarvoja, kosteuttaa ihoa ja hiuksia, parantaa aivojen toimintaa…

DSC_0845 (2)

 Tykkään myös käyttää kookosöljyä ihon kosteuttamiseen, erityisesti karheille kohdille (kyynärpäät, jalkapohjat). Ihoni on atooppinen ja kuivuu helposti, varsinkin talvi-aikaan. Saat helposti puhdistavan ja kosteuttavan täysin luonnollisen kuorinnan kasvoille yhdistämällä yhden lusikallisen kookosöljyä yhden lusikallisen ruokasoodan kanssa. Hiero kasvoille pyörivin liikkein ja anna vaikuttaa hetken. Sen jälkeen huuhtele lämpimällä vedellä pois. Tämä yksinkertainen yhdistelmä ehkäisee aknea ja mustapäitä. Iho jää ihanan pehmeäksi ja tuoksuu namilta!

DSC_0856

Kosteuttavan hoidon hiuksille saa myös kookosöljyn avulla. Voit käyttää sitä yksinään tai yhdistää esimerkiksi hunajaan. Yhdistä 1 lusikallinen hunajaa 4:n lusikallisen kookosöljyä kanssa. Lämmitä seos ja sekoita tasaiseksi. Jäähtyessä levitä hiuksille ja anna vaikuttaa n.15-20 minuuttia.

Ja ei kun hemmottelemaan itseään kookosöljyllä! 😛


 

fitnessmallilahja

Enään vähän aikaa jäljellä elokuuta, kannattaa muistaa hyödyntää tämä alennus!

-Isabella

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen