Tuunaa burgeri

Näin juhannuksen kunniaksi herkuttelu-aiheinen postaus! Hampurilaisen ei aina tarvitse olla epäterveellinen. Hampparista voi tehdä herkullisen ja juuri itselleen maistuvan. Niissä on juuri se hyvä puoli, että voi soveltaa ja käyttää itselleen sopivia ruoka-aineita. Tein äidilleni kolme tällaista miniburgeria, jotka näytti maistuvan 😀


1.Valitse leipä

Itse käytin bataattia, herkkusieniä ja ruisleipää.

BATAATTI:

Leikkaa kaksi vähän paksumpaa siivua ja pistä uuniin 45 minuutiksi 200 asteeseen.

HERKKUSIENET:

Paista kaksi isoa herkkusientä pannulla miedolla/keskivahvalla lämmöllä.

RUISLEIPÄ:

Pistin paahtimeen, jotta tulisi vähän rapeampi


2.Valitse pihvi

Itse käytin jauhelihaa, mutta voi soveltaa myös esimerkiksi tonnikalan, kanafileen ja kalafileen kanssa.

Käytin yhden kananmunan valkuaisen kolmeen minijauhelihapihviin ja sekoitin sekaan paprikamaustetta + sipulia. Muovasin jauhelihasta palloja ja litistin pihveiksi. Paistin pannulla keskivahvalla lämmöllä rauhassa, jotta pihvi ei jäisi raa’aksi sisältä. Mitä paksumpi pihvi, sen kauemmin kestää.


3.Valitse täytteitä

Nyt paras osuus 😀 Sekaan vaan kaikkea mitä mieli tekee. Mun hamppareista tuli vähän ankeita, kun huomasin salaatin loppuneen. Pistin cheddarjuusto-siivun, tomaattia ja avokadoa. Kananmunaakin voisi väliin heittää.


4.Valitse lisukkeet

Tähän tietenkin bataattiranskikset!! Itse olen niin bataattihirmu, että huh-huh. Tai sitten mitä ikinä haluatkaan (esim. perunalohkoja, raejuustoa, salaattia…)


Siinä kaikki tällä kertaa! Toivottavasti saitte jotain ideoita. Millaisista hamppareista sä tykkäät? P.S Meidät, fitnessmallikisan finalistit, löytää ensi viikolla 29.6 Hernesaaren rannassa ohjaamassa treeniä. Kannattaa ilmoittautua mukaan 😉 http://www.tikis.fi/fitnessmallit

DSC_0756

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen