Mun leffaeväät

Kävin juuri viime viikolla ystävieni kanssa elokuvissa. Mietittekö koskaan saisiko jotain terveellisiä vaihtoehtoja perinteisten irtokarkkien sijaan? Tässä postauksessa kerron mun lemppareista. Nämä ovat yksinkertaisia ja helppo ottaa mukaan.

1.Proteiinipatukka

DSC_0299 (2)

Proteiinipatukka muistuttaa paljon herkkuja ja sen lisäksi siitä saa tarpeellista proteiinia. Markkinoilta löytyy nyt paljon kaikennäköistä proteiinipatukkaa jokaiseen makuun. Itse tykkään tosi paljon näistä fastin nix ja nax-patukoista. Niitä ei todellakaan arvaisi proteiinipatukoiksi! Koostumus on ihanan rapea (ei ollenkaan peruslättänä protsupatukka) ja maku vielä sitäkin parempi. Ainoa miinus on tietenkin sokeri, mutta ei sitäkään ole liikaa (silti parempi vaihtoehto kuin ne irtsarit).

2.Paahdetut kikherneet.

DSC_0301 (2)

Jos tykkäät kikherneistä, tämä on oikein kiva herkku leffoihin. Mausta haluamasi määrä kikherneitä oman maun mukaan (itse pidän paprikajauheesta) ja laita uuniin 180 asteeseen 40 minuutiksi. Lopputuloksena tulevat rapeat popsittavat leffaan! Kuidut tietenkin plussaa. Nam!

 DSC_0316 (2)

4.Rakastan porkkanoita ja niitä on helppo viedä kaikkialle. Leffoihin saatan maustaa porkkanasiivut limeellä ja mustapippurilla 😛 Näin porkkanat ovat hieman kirpeitä popsittavia.

5.Tykkään tehdä  banaanitortilloja.

Huomaa barbie-lautanen 😉

Voitelen täysjyvätortillat maapähkinävoilla/maapähkinäjauherahka-seoksella, lisään banaanin siivuja ja kanelia pinnalle. Sitten taittelen ja lämmitän leipägrillissä. Jos ette tiedä mikä on maapähkinäjauhe, suosittelen kokeilemaan. Löytyy amerikkahyllyltä yleensä. Se on siis maapähkinää jauhettuna ja veteen sekoitettuna se muuttuu tahnaksi. Maku on hieman erilainen. Jos on maapähkinähirmu ja sitä tulee syötyä paljon, tämä on hyvä vähärasvainen vaihtoehto. Maapähkinäjauhe on nannaa puuroon sekoitettuna!

Jauhettu maapähkinävoi

6.Kaikki hedelmät, marjat tai pähkinät! Luonnon omaa karkkia 😉 Olen myös ottanut usein proteiinivanukkaan mukaan. Poppareitakin voi valmistaa terveellisesti.

Ilmianna asiaton kirjoitus

Jätä kommentti kirjoitukseen